top of page

BIKEFITTING

"Het perfecte evenwicht tussen lichaam en fiets"

Onze uitdaging is om lichaam en fiets perfect op elkaar af te stellen, rekening houdend met je specifieke doelstellingen. Vanuit onze medische achtergrond en expertise in biomechanische screening vertrekken we vanuit het lichaam om zo te komen tot de ideale fietspositie voor jouw doelstellingen ( blessurepreventie - comfort - performance)

intake.jpg

UITGEBREIDE ANAMNESE

Om een duidelijk beeld te hebben van de specifieke doelen, medische voorgeschiedenis en mogelijke lichamelijke klachten tijdens/naast het fietsen nemen we eerst onze tijd voor een gericht gesprek.

beenlengte.JPG

BIOMECHANISCHE SCREENING

Bij de biomechanische screening kijken we je algemene lichaamsstatiek na en meten we je gewrichtsbeweeglijkheid en spierlenigheid. Via meting kijken we ook een mogelijk boven/onderbeenlengte verschil na. We nemen een afdruk van je voetgewelf en controleren de voetstand. Ook kijken we mogelijke krachtsverschillen na.

analyse positie (2).JPG

OPMETING HUIDIGE FIETSAFSTELLING

We meten je huidige stand van het zadel, stuur en schoenplaatjes. Deze noteren we allemaal in je dossier.

analyse positie.JPG

ANALYSE HUIDIGE FIETSPOSITIE

Voor de analyse van je huidige positie zetten we je fiets op onze Wahoo Kickr. Via markertracking met ons camerasysteem krijgen we een mooi beeld van je fietsbeweging in 3 vlakken.


Met de zadeldrukmeting (Gebiomized) krijgen we een gedetailleerd beeld van mogelijke drukpunten of onevenwichten, en kunnen we klachten aanpakken door stand, kanteling of type zadel aan te passen.

afstellen fiets.JPG

AANPASSING NAAR NIEUWE POSITIE

Afhankelijk van je mogelijk klachtenpatroon, screening en de metingen gaan we gericht aanpassingen doen in de fiestafstelling. We stellen kanteling en hoogte van stuur, zadel en schoenplaatjes correct af. We geven advies in verband met zadel en kunnen verschillende zadels testen. Indien nodig kunnen we wedges, shims, fietszolen en pedaalspacers gebruiken om verschillen in beenlengte of kniebewegingen aan te passen. Na aanpassing van de positie wordt een nieuwe analyse uitgevoerd.

analyse positie (3).JPG

OPMETEN NIEUWE FIETSAFSTELLING

Je krijgt van ons een uitgebreid dossier waarbij je nieuwe fietspositie duidelijk biomechanisch wordt weergegeven. Ook krijg je op basis van de lichaamsscreening extra advies naar preventie en kinesitherapie waar nodig.

PRIJSLIJST

€195,-

volledige bikefit

€165,-

Volledige bikefit U18

€95,-

Afstellen 2e fiets

bottom of page